Wykonanie
Kolejny wpis i kolejne słodkości, w taką pogodę idealnie nas schładzają różnego rodzaju kremy i
puddingi.Dzisiaj przepis na torcik
truflowy do którego przygotowania będziemy musieli sobie zarezerwować około 30 minut pracy i 15 złotych na zakupy.Składniki :200 ml
śmietany 30 % lub 36 %450 g.
czekolady gorzkiej8
białek jaj150 g.
cukru100 g.
masłaDe facto przygotowanie całości składa się z czterech prostych etapów aczkolwiek trzeba je zrobić w jak najkrótszym czasie.1. Ubić sztywną pianę z jaj2. Ubić sztywną
śmietanę3. Rozpuścić
czekoladę z
masłem i
cukrem nad parą
wodną4. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.Przed rozpoczęciem przygotowania przygotuj sobie tortownicę nasmarowaną
olejem.Jeżeli chcesz aby na spodzie twojego
tortu znajdowała się podstawa możesz pokruszyć batonika z
miodem albo wysypać
musli, a na nie położyć
owoce.Ciasto wstawić do lodówki na minumum 5 godzinPytania, sugestie i przepisy tradycyjnie na :
[email protected]