ßßß Cookit - przepis na Lody na gorąco

Lody na gorąco

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
lody bakaliowe 50 dekagramów
biszkopty 10 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier puder 10 dekagramów
Cherry Cordial 0 . 25 szklanek
białko 5 sztuk
owoc według uznania
Wykonanie:
Biszkopty przepołowić i wyłożyć nimi dno i boki żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z alkoholem i skropić nią biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Lody nałożyć na biszkopty, a następnie przykryć warstwą piany i wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Podawać natychmiast po wyjęciu, przybrać owocami
Uwagi:
biszkopty podłużne, owoce do dekoracji (kandyzowane lub świeże)
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2363/Lody-na-goraco