Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
lody bakaliowe 50 dekagramów
biszkopty 10 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier puder 10 dekagramówCherry Cordial 0 . 25 szklanek
białko 5 sztuk
owoc według uznaniaWykonanie:
Biszkopty przepołowić i wyłożyć nimi dno i boki żaroodpornego naczynia.
Śmietanę wymieszać z
alkoholem i skropić nią
biszkopty.
Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania
cukier.
Lody nałożyć na
biszkopty, a następnie przykryć warstwą piany i wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Podawać natychmiast po wyjęciu, przybrać
owocamiUwagi:
biszkopty podłużne,
owoce do dekoracji (kandyzowane lub świeże)Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: