Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 22 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1/2 szklanek
kasza manna 2 dekagramów
cukier 2 dekagramów
masło 1 dekagramów
żóltko 1 sztuk
cukier waniliowy 2 gramówWykonanie:
Mleko rozgotować z
cukrem waniliowym; na wrzące
mleko wlać
kaszę rozmieszaną z niewielką ilością
wody i ugotować.
Żółtko utrzeć z
cukrem i
masłem na gładką masę; do masy tej dodawać porcjami gotującą się
kaszę, przy czym ubijać trzepaczką w celu uzyskania puszystej konsystencji.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: