ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomaślanka 1 litrówcukier 6 łyżek stołowychżelatyna 6 łyżek deserowychsok z cytryny 3 łyżek stołowychporzeczki czerwone 300 gramówlistki melisy cytrynowej według uznaniawafelki według uznaniaWykonanie:Maślankę wymieszać mikserem z cukrem i sokiem z cytryny. Porzeczki oczyścić i osaczyć, trochę odłożyć do dekoracji. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić na ogniu. Wymieszać z niewielką ilością maślanki i połączyć z resztą, chwilę ubijać mikserem. Do tężejącej maślanki włożyć porzeczki i delikatnie przemieszać. Gotowy deser przełożyć do 4 pucharków i wstawić do lodówki na 2h. Przed podaniem każdy pucharek z kremem cytrynowym udekorować odłożonymi gronkami porzeczek, listkami melisy oraz wafelkami.Uwagi:Krem cytrynowy można przygotować również z innymi owocami sezonowymi.Melisę można zastąpić miętą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: