Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
maślanka 1 litrów
cukier 6 łyżek stołowych
żelatyna 6 łyżek deserowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
porzeczki czerwone 300 gramówlistki
melisy cytrynowej według uznania
wafelki według uznaniaWykonanie:
Maślankę wymieszać mikserem z
cukrem i
sokiem z cytryny.
Porzeczki oczyścić i osaczyć, trochę odłożyć do dekoracji.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej
wody i rozpuścić na ogniu. Wymieszać z niewielką ilością
maślanki i połączyć z resztą, chwilę ubijać mikserem. Do tężejącej
maślanki włożyć
porzeczki i delikatnie przemieszać. Gotowy deser przełożyć do 4 pucharków i wstawić do lodówki na 2h. Przed podaniem każdy pucharek z kremem
cytrynowym udekorować odłożonymi gronkami
porzeczek, listkami
melisy oraz
wafelkami.Uwagi:Krem
cytrynowy można przygotować również z innymi
owocami sezonowymi.
Melisę można zastąpić
miętą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: