ßßß



Składniki:2 łyżki zielonej herbaty Basilur Lilac Sensation100 g cukru1/2 litra wody1/2 pęczka świeżej melisy cytrynowej1/2 pęczka świeżej mięty2 łyżki soku z cytrynySposób wykonania:Wodę zagotowujemy z cukrem, do wrzątku wrzucamy zieloną herbatę oraz umyte liście mięty i melisy, odstawiamy na 5 minut do zaparzenia pod przykryciem, napar odcedzamy przez sito.
Do naparu dodajemy wyciśnięty sok z cytryny,mieszamy.Wkładamy zimny napar do zamrażalnika, gdy mieszanka stężeje ponownie ją mieszamy i zamrażamy czynność tą powtarzamy trzykrotnie aż do całkowitego zmrożenia. Na 20 minut przed serwowaniem zostawić w lodówce aby masa lekko zmiękła i dała się zeskrobywać łyżką.Serwujemy w pucharkach udekorowany liśćmi mięty lub melisy.
Życzę smacznego ;-)
Jeśli macie ochotę spróbować tych cudownych aromatycznych herbat Basilur zapraszam do internetowego sklepu, gdzie znajdziecie pełny asortyment ze smakami dla siebie :)ZAJRZYJCIE KONIECZNIE!