Wykonanie
« Powrót  
Kisiel żurawinowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
żurawina 100 gramów
cukier 20 gramów
mąka ziemniaczana 10 gramów
woda 200 mililitrówWykonanie:
Żurawiny po umyciu rozgniatamy i wrzucamy do gotującej się
wody wraz z
cukrem. Po krótkim okresie gotowania przecieramy przez plastikowe sitko.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej
wody, a następnie powoli mieszając wlewamy do gotującej się
wody. Gotujemy.7 MiesięcyCiasta i DeseryKomentarze:Autor: gabciaData: 2009-08-28no no nawet morze byc:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: