Wykonanie
Żurawina i gałązki ostrokrzewu kojarzą mi się bardzo mocno ze świętami w wydaniu amerykańskim. A że jestem wielbicielką amerykańskich klimatów zrobiłam sobie
kisiel z
żurawiny. Bardzo prosty, smaczny i domowy
kisiel może być pięknym zakończeniem dnia. Także świątecznego.
![](/Data/Images/eksplozjasmaku.blox.pl\2013_slash_12_slash_Kisiel-zurawinowy/l/372156183.jpg)
Składniki:1 szklanka
żurawiny500 ml
wody3 łyżki
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanejDo garnka wlać 450 ml
wody,
cukier i
żurawinę. Gotować ok. 10 minut. W pozostałej wodzie rozmieszać
mąkę ziemniaczaną, wlać do garnka i zagotować. Kiedy
kisiel ma pożądaną konsystencję przelać do pucharków i natychmiast podawać.Smacznego:)