Wykonanie
Kisiel przygotowany z zamrożonych
żurawin. W zależności od kwaskowatości
owoców dodajemy różną ilość
cukru. W następnym wpisie pokażę Wam deser, który przygotowałam używając tego
kisielu.
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2012_slash_03_slash_Domowy-kisiel-zurawinowy/l/714889931.JPG)
Składniki:1 szklanka zamrożonych
żurawinok. pół szklanki
cukru2 łyżeczki
mąki ziemniaczanejodrobina
wodyWykonanie:
Żurawiny przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną
wody i gotujemy, aż się rozmrożą. Dodajemy stopniowo
cukier , mieszamy, ewentualnie dosładzamy do smaku.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy w odrobinie
wody i wlewamy do
żurawin. Zagotowujemy mieszając.
![](/Data/Images/stokolorowkuchni.blox.pl\2012_slash_03_slash_Domowy-kisiel-zurawinowy/l/2030856621.JPG)
/wydrukuj przepis/