Wykonanie
« Powrót  
Kisiel żurawinowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żurawiny 200 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 0,75 szklanek
śmietana bita według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osączone
owoce przetrzeć przez sito. Wytłoczyny zalać 3 szklankami gorącej
wody, zagotować i odcedzić. Dolać 0,25 szklanki zimnej
wody wymieszanej z
mąką oraz
cukier i jeszcze raz zagotować, wystudzić. Dodać surowy przecier z
żurawin i wszystko dobrze wymieszać. Deser przelać do miseczek i każdą porcję udekorować
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: