ßßß Cookit - przepis na Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Kisiel żurawinowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żurawiny 200 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 0,75 szklanek
śmietana bita według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, osączone owoce przetrzeć przez sito. Wytłoczyny zalać 3 szklankami gorącej wody, zagotować i odcedzić. Dolać 0,25 szklanki zimnej wody wymieszanej z mąką oraz cukier i jeszcze raz zagotować, wystudzić. Dodać surowy przecier z żurawin i wszystko dobrze wymieszać. Deser przelać do miseczek i każdą porcję udekorować bitą śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7886/Kisiel-zurawinowy