ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożurawiny 200 gramówmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychcukier 0,75 szklanekśmietana bita według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, osączone owoce przetrzeć przez sito. Wytłoczyny zalać 3 szklankami gorącej wody, zagotować i odcedzić. Dolać 0,25 szklanki zimnej wody wymieszanej z mąką oraz cukier i jeszcze raz zagotować, wystudzić. Dodać surowy przecier z żurawin i wszystko dobrze wymieszać. Deser przelać do miseczek i każdą porcję udekorować bitą śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: