ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 4 sztukmasło 2 łyżek stołowychmiód 3 łyżek stołowychpłatki kukurydziane 50 gramówpłatki migdałowe 25 gramówCynamon 0,5 łyżek deserowychimbir mielony 0,5 łyżek deserowychkurkuma 0,25 łyżek deserowychWykonanie:Wymieszać cynamon z imbirem i kurkumą. Umyte gruszki przeciąć na pół i usunąć gniazda nasienne. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdej gruszce położyć odrobinę masła i posypać owoce mieszanką przypraw. Na 10 minut w stawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Pozostałe masło rozpuścić i wymieszać z miodem. Gruszki wyjąc z piekarnika i polać każdą połówkę mieszanką miodu z masłem i posypać płatkami kukurydzianymi oraz migdałowymi, i ponownie wstawić do piekarnika na 5 minut. Podawać na ciepło lub na zimno z owocami np. malinami.Uwagi:Gruszki można też podawać na ciepło z lodami waniliowymi. Dodatkowo można je jeszcze posypać swoimi ulubionymi orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: