Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
płatki kukurydziane 50 gramów
płatki migdałowe 25 gramów
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
imbir mielony 0,5 łyżek deserowych
kurkuma 0,25 łyżek deserowychWykonanie:Wymieszać
cynamon z
imbirem i
kurkumą. Umyte
gruszki przeciąć na pół i usunąć gniazda nasienne.
Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdej
gruszce położyć odrobinę
masła i posypać
owoce mieszanką przypraw. Na 10 minut w stawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Pozostałe
masło rozpuścić i wymieszać z
miodem.
Gruszki wyjąc z piekarnika i polać każdą połówkę mieszanką
miodu z
masłem i posypać
płatkami kukurydzianymi oraz migdałowymi, i ponownie wstawić do piekarnika na 5 minut. Podawać na ciepło lub na zimno z
owocami np.
malinami.Uwagi:
Gruszki można też podawać na ciepło z
lodami waniliowymi. Dodatkowo można je jeszcze posypać swoimi ulubionymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: