ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukier 600 gramówcytryna 1 sztukczarna porzeczka 400 gramówgruszki 4 sztukwanilia 1 łyżek deserowychlikier casiss 100 mililitrówWykonanie:Porzeczki umyć osaczyć, usunąć gałązki. Połowę zmiksować i przetrzeć przez sito. Zagotować l litr wody z cukrem, likierem i wanilią. Dodać przetarte porzeczki i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda, nasienne i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do syropu i gotować przez 15 minut. Dodać pozostałe porzeczki i gotować jeszcze około 5 minut. Deser przełożyć do szklanych pucharków, wstawić do lodówki i dobrze ochłodzić. Podawać z biszkoptami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: