ßßß Cookit - przepis na Gruszki w sosie porzeczkowym

Gruszki w sosie porzeczkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier 600 gramów
cytryna 1 sztuk
czarna porzeczka 400 gramów
gruszki 4 sztuk
wanilia 1 łyżek deserowych
likier casiss 100 mililitrów
Wykonanie:
Porzeczki umyć osaczyć, usunąć gałązki. Połowę zmiksować i przetrzeć przez sito. Zagotować l litr wody z cukrem, likierem i wanilią. Dodać przetarte porzeczki i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda, nasienne i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do syropu i gotować przez 15 minut. Dodać pozostałe porzeczki i gotować jeszcze około 5 minut. Deser przełożyć do szklanych pucharków, wstawić do lodówki i dobrze ochłodzić. Podawać z biszkoptami.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6152/Gruszki-w-sosie-porzeczkowym