Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 600 gramów
cytryna 1 sztuk
czarna porzeczka 400 gramów
gruszki 4 sztuk
wanilia 1 łyżek deserowych
likier casiss 100 mililitrówWykonanie:
Porzeczki umyć osaczyć, usunąć gałązki. Połowę zmiksować i przetrzeć przez sito. Zagotować l litr
wody z
cukrem,
likierem i
wanilią. Dodać przetarte
porzeczki i gotować na małym ogniu przez 15 minut.
Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda, nasienne i skropić
sokiem z cytryny. Włożyć do
syropu i gotować przez 15 minut. Dodać pozostałe
porzeczki i gotować jeszcze około 5 minut. Deser przełożyć do szklanych pucharków, wstawić do lodówki i dobrze ochłodzić. Podawać z
biszkoptami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: