Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokotlet cielęcy 4 sztuk
bułka tarta według uznania
wątróbka cielęca 2 sztuk
jajko 2 sztuk
pieprz według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:
Wątrobę cielęcą szybko obsmażyć z obu stron w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć na talerz, posolić, oprószyć
pieprzem i wstawić do lodówki.
Ostrym nożem w każdym kotlecie wyciąć spory otwór i włożyć do niego pół plastra zamrożonej wątroby; spiąć otwór wykałaczką, aby krew nie wyciekła. Kotlety posolić, obtoczyć w
mące, roztrzepanym
jaju i
tartej bułce i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.Uwagi:2 plastry
wątroby cielęcejKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: