Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żelatyna 1.5 dekagramówkwasek
cytrynowy 3 gramów
woda 0.5 litrów
skórka z cytryny według uznania
cukier 12 dekagramów
cytryna 1 sztukWykonanie:
Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę. Zagotować
wodę z
cukrem, dodać kwasu do smaku i
skórkę cytrynową. Namoczoną
żelatynę włożyć do gorącego
syropu, mieszając rozpuścić ją i
galaretkę ostudzić.
Cytrynę umyć, pokrajać
ostrym, nierdzewnym nożem na cienkie krążki. Na dno każdej kompotierki wlać kilka łyżek
galaretki, na tym ułożyć krążki
cytryny i ostudzić na lodzie. Gdy krążki
cytryny utrwalą się, wyporcjować resztę tężejącej
galaretki, ostudzić.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: