Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
oliwa 1/2 szklanek
cebula 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki starannie myjemy,gotujemy w mundurkach około 15-20 minut.Nim ostygną obieramy je ze skorki i kroimy w talarki.Przekładamy do dużej miski,solimy.Oprószamy
pieprzem i wciskamy
sok z cytryny.
Cebule kroimy w cienkie plasterki,
natkę drobno siekamy i mieszamy z
ziemniakami.Na koniec
sałatkę polewamy mocno
oliwa.Uwagi:Zamiast
soku z cytryny można użyć
octu winnego.Smacznego.....Autor: wiolasgZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: