ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremówka 400 mililitrówcukier 4,5 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychbiałka 1 sztukowoce jagodowe 500 gramówWykonanie:Schłodzona śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym oraz sokiem cytrynowym. Oczyszczone, osączone owoce zmiksować i przetrzeć przez sito i połączyć z ubitą śmietaną. Do masy dodać ubite na sztywna piane białko. Masę przełożyć do płaskiej metalowej formy, wstawić do zamrażalnika i mrozić 5-6 godzin lub całą noc. W czasie mrożenia masę kilkakrotnie zamieszać łyżką. Lody mrożone dłużej niż 12 godzin należy wyjąć na 10 minut przed podaniem. Nabrać łyżką do lodów, włożyć do pucharków i udekorować świeżymi owocami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: