Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
migdały 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz turecki według uznaniaWykonanie:Sparzyć
migdały wrzącą
wodą i zostawić na kilka minut. Odsączyć i pozbawić brązowej skórki. Osuszyć wyłuskane
migdały na czystej lnianej ściereczce, zwracajac uwagę, aby były zupełnie suche. Na patelni rogrzać
olej. Na średnim ogniu smażyć
migdały stale potrząsając patelnią lub mieszając widelcem, aż zaczną stawać się złotobrązowe. Osuszyć
migdały na papierowym ręczniku i natychmiast posypać
solą i
pieprzem do smaku. Najlepiej podawać gorące, w ogrzanej miseczce.Autor: pikerjoaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: