ßßß Cookit - przepis na Diabelskie migdały

Diabelskie migdały

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
migdały 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz turecki według uznania
Wykonanie:
Sparzyć migdały wrzącą wodą i zostawić na kilka minut. Odsączyć i pozbawić brązowej skórki. Osuszyć wyłuskane migdały na czystej lnianej ściereczce, zwracajac uwagę, aby były zupełnie suche. Na patelni rogrzać olej. Na średnim ogniu smażyć migdały stale potrząsając patelnią lub mieszając widelcem, aż zaczną stawać się złotobrązowe. Osuszyć migdały na papierowym ręczniku i natychmiast posypać solą i pieprzem do smaku. Najlepiej podawać gorące, w ogrzanej miseczce.
Autor: pikerjoa
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6330/Diabelskie-migdaly