Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinia 50 dekagramów
migdały 10 dekagramów
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów
żółtko 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowychWykonanie:Świeże
brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać, przepołowić i wyjąć pestki.
Brzoskwinie z puszki osączyć.
Owoce pokroić na cząstki i ułożyć w salaterce.
Migdały sparzyć, obrać, niezbyt drobno pokroić. PRZYGOTOWANIE SOSU :
Żółtka utrzeć z
cukrem na puch, dodać
wino i wymieszać.
Brzoskwinie polać sosem i posypać
migdałami.Uwagi:Można użyc całej puszki
brzoskwiń.
AlkoholeCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: