ßßß Cookit - przepis na Deser z czerwonym winem

Deser z czerwonym winem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinia 50 dekagramów
migdały 10 dekagramów
wino czerwone wytrawne 100 mililitrów
żółtko 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Świeże brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać, przepołowić i wyjąć pestki. Brzoskwinie z puszki osączyć. Owoce pokroić na cząstki i ułożyć w salaterce. Migdały sparzyć, obrać, niezbyt drobno pokroić. PRZYGOTOWANIE SOSU : Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać wino i wymieszać. Brzoskwinie polać sosem i posypać migdałami.
Uwagi:
Można użyc całej puszki brzoskwiń.
Alkohole
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/47/Deser-z-czerwonym-winem