ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 10 sztukcukier 10 łyżek stołowychwino białe półwytrawne 20 łyżek stołowychbrzoskwinie według uznaniaWykonanie:Żółtka i cukier zalać winem i ubijać na parze, aż masa będzie puszysta. Brzoskwinie naciąć, sparzyć i zdjąć skórkę. Przekroić i wyjąć pestkę. pokroić na dowolne kawałki. Porcje zabajone przybrać brzoskwiniami, można tez polać likierem lub posypać czekolada w proszku. Podawać albo na ciepło, albo na zimno z paluszkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: