Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet
łososia 900 gramów
szalotki 3 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
imbir 1 sztuk
kapary 3 łyżek stołowych
sos tabasco według uznania
bagietka 800 gramówWykonanie:Umytą, osuszoną
rybę bardzo drobno pokroić w kostkę. Oczyszczone
szalotki tęż pokroić w drobniutką kosteczkę i wymieszać z
sokiem z cytryny,
oliwą,
kaparami, pokrojoną w paski
natką oraz startym
imbirem (2 cm) i połączyć z pokrojonym
łososiem. Mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
sosem tabasco.Pokrojona
bagietkę posmarować
masłem ziołowym. Kromeczki ułożyć na patelni i zrumienić. Na grzanki nakładać łososiowego tatara i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: