Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser gouda 10 dekagramów
wino białe wytrawne 1.5 szklanek
pieczywo pszenne w kromkach 6 kostek
masło 6 łyżek stołowychząbek
czosnku 1 sztuk
jajko 6 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
bulion z kostki rosołowej 0.5 szklanek
sól według uznania
papryka mielona 1 łyżek deserowych
gorczyca 0.25 łyżek deserowychWykonanie:
Masło dokładnie wymieszać z
czosnkiem. Kromki
chleba (po odkrojeniu skórki) posmarować
masłem czosnkowym ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
masłem do
spodu.
Śmietanę wymieszać z jakami,
winem,
bulionem i
startym serem, dodać
przyprawy i osolić. Polać
chleb sosem i wstawić na 30 min do piekarnika o temp. 180 st.C. Gorącą zapiekankę podawać z
sałatką warzywną lub
owocową.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: