Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło roślinne 250 gramów
cukier 250 gramów
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
wiśnie 1 kilogramówWykonanie:Oczyszczone
owoce wydrylować. Miękkie
masło utrzeć na puch, dodając na przemian
jajka,
cukier,
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz
cukier waniliowy. Gładkie ciasto wylać na dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć osączone
owoce. Piec ok. 60 minut w 170 stopniach. Gotowe ciasto można posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Wiśnie można zastąpić
czereśniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: