ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoowoce mieszane 1,5 szklanekjajka 4 sztukmąka tortowa 1,5 szklanekcukier 1 szklanekgalaretka owocowa 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaWykonanie:Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i odstawić. Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę delikatnie połączyć z żółtkami, a potem z mąką. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i piec ok. 40 minut w 175 stopniach.Galaretkę przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Na ostudzonym biszkopcie ułożyć oczyszczone, osączone owoce. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: