Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
herbatniki 3-4 porcja
twaróg 1/2 kilogramów
cukier 1 szklanek
margaryna 1 kostek
jajko 1 sztuk
kakao 4 łyżek stołowych
polewa czekoladowa według uznaniaWykonanie:MASA
Margarynę ucieramy z
cukrem i
jajkiem, po trochu dodajemy
twaróg i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Następnie dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy
kakao.Na folii aluminiowej układamy
herbatniki w 3 kolumny po np. 5
ciastek delikatnie maczanych w rozpuszczonej
kawie lub
mleku. Nakładamy pierwszą warstwę masy np. ciemną, kolejną warstwę
herbatników (analogicznie jak pierwszą) i drugą warstwę masy.Następnie składamy boki do góry tak aby utworzyć trójkąt. Można owinąć folią aby się lepiej trzymało.Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.Po wyjęciu z lodówki polewamy polewą, dowolnie ozdabiamy.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: