ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoherbatniki 3-4 porcjatwaróg 1/2 kilogramówcukier 1 szklanekmargaryna 1 kostekjajko 1 sztukkakao 4 łyżek stołowychpolewa czekoladowa według uznaniaWykonanie:MASAMargarynę ucieramy z cukrem i jajkiem, po trochu dodajemy twaróg i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Następnie dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao.Na folii aluminiowej układamy herbatniki w 3 kolumny po np. 5 ciastek delikatnie maczanych w rozpuszczonej kawie lub mleku. Nakładamy pierwszą warstwę masy np. ciemną, kolejną warstwę herbatników (analogicznie jak pierwszą) i drugą warstwę masy.Następnie składamy boki do góry tak aby utworzyć trójkąt. Można owinąć folią aby się lepiej trzymało.Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.Po wyjęciu z lodówki polewamy polewą, dowolnie ozdabiamy.Autor: IzkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: