Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
papryka według uznania
czosnek 1 ząbki
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuktłuszcz 5 dekagramów
kapusta kiszona 25 dekagramów
wieprzowina bez kości 50 dekagramówWykonanie:
Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w
mące i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i też zrumienić. Dodać drobno posiekaną
kiszoną kapustę, wlać
wody tyle, by pokryła zawartość szybkowaru, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić resztą
mąki,
solą,
papryką i roztartym
czosnkiem.Uwagi:
wieprzowina bez kości może być z części przedniejKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: jako-takoData: 2009-01-30a jak ktoś nie ma szybkowaru ???Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: