ßßß Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
liście laurowe 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na silnie rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wkroić oczyszczoną cebulę i też podrumienić. Wlać 1 szklankę wody, posolić, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, zawartość doprawić resztą mąki, dodać pieprz i listek laurowy, zagotować.
Uwagi:
wieprzowina bez kości może być poobcinana od kości z przodka
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: aisha40
Data: 2011-12-13
aha czyli musi byc szybkowar.... bez sensu!!! sory ale to nie przejdzie
Autor: wkurwiony kucharz
Data: 2010-04-18
tyle to i ja wiem na ten temat,a co jak ktoś niema szybkowaru?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1672/Gulasz-wieprzowy