Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramówtłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
liście laurowe 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w
mące i obrumienić na silnie rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wkroić oczyszczoną
cebulę i też podrumienić. Wlać 1 szklankę
wody, posolić, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, zawartość doprawić resztą
mąki, dodać
pieprz i
listek laurowy, zagotować.Uwagi:
wieprzowina bez kości może być poobcinana od kości z przodkaKuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: aisha40Data: 2011-12-13aha czyli musi byc szybkowar.... bez sensu!!!
sory ale to nie przejdzieAutor: wkurwiony kucharzData: 2010-04-18tyle to i ja wiem na ten temat,a co jak ktoś niema szybkowaru?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: