ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówser mielony 200 gramówmasło 200 gramówsól 1 szczyptakonfitura 2 sztukcukier puder według uznaniaWykonanie:Do sera dodać przesianą mąkę, masło i zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować na placek grubość 3-4 mm i wykroić z niego kwadraty o boku 5 cm. Na środku każdego kawałka ciasta położyć łyżeczkę owoców z konfitury. Przeciwległe boki kwadratów skleić. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż się zrumienią. Ciepłe posypać obficie cukrem pudrem.Uwagi:Konfiturę można zastąpić dżemem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: