Wykonanie
« Powrót  
Rożki z konfiturami
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
ser mielony 200 gramów
masło 200 gramów
sól 1 szczypta
konfitura 2 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:Do
sera dodać przesianą
mąkę,
masło i zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować na placek grubość 3-4 mm i wykroić z niego kwadraty o
boku 5 cm. Na środku każdego kawałka ciasta położyć łyżeczkę
owoców z
konfitury. Przeciwległe boki kwadratów skleić.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż się zrumienią. Ciepłe posypać obficie
cukrem pudrem.Uwagi:
Konfiturę można zastąpić
dżemem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: