Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka razowa 1.5 szklanek
mąka owsiana 0.7 szklanek
sól według uznania
woda 0.5 szklanek
olej 0.5 szklanekWykonanie:
Mąkę razową wymieszać z
mąką owsianą.
Sól,
wodę oraz
olej zmiksować w blenderze, a następnie wszystko razem połączyć, mieszając bardzo delikatnie łyżką, aż do zrobienia ciasta. Ciasto wyłożyć na rozłożony na
stole kawałek folii, a następnie nakryć drugim kawałkiem folii i rozwałkować na grubość 0,4-0,5 mm. Ciasto razem z folią włożyć do formy. Zdjąć wierzchni kawałek folii i odciąć w cieście kształt formy, którą chcemy użyć do wypieku ciasta. Do ciasta włożyć wybrane przez nas nadzienie. Przed pieczeniem zrobić w cieście małe dziurki.Uwagi:
Mąka owsiana = zmiksowane
płatki owsianeCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: