Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogotowy blat
biszkoptowy 3 sztuk
jabłka prażone w słoiku 1 sztuk
galaretka morelowa 1 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier puder 1 łyżek stołowychWykonanie:Jeden gotowy blat
biszkoptowy ułożyć w tortownicy.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić. Ubić schłodzoną
śmietanę, pod koniec wsypać
cukier puder, jeszcze chwilę ubijać, dodać do niej 1/3 krzepnącej
galaretki. Pozostałą
galaretkę wymieszać z
jabłkami i wyłożyć na blat
biszkoptowy umieszczony w tortownicy. Ułożyć na nich drugi blat, rozsmarować
śmietanę. Wierzch posypać pokruszonym trzecim plackiem. dobrze schłodzić w lodówce.Uwagi:
Galaretkę morelową można zastąpić
galaretką cytrynową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: