ßßß Cookit - przepis na Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
gotowy blat biszkoptowy 3 sztuk
jabłka prażone w słoiku 1 sztuk
galaretka morelowa 1 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier puder 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Jeden gotowy blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wystudzić. Ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec wsypać cukier puder, jeszcze chwilę ubijać, dodać do niej 1/3 krzepnącej galaretki. Pozostałą galaretkę wymieszać z jabłkami i wyłożyć na blat biszkoptowy umieszczony w tortownicy. Ułożyć na nich drugi blat, rozsmarować śmietanę. Wierzch posypać pokruszonym trzecim plackiem. dobrze schłodzić w lodówce.
Uwagi:
Galaretkę morelową można zastąpić galaretką cytrynową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7020/Ciasto-biszkoptowe-z-jablkami