Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
mąka ziemniaczana 200 gramów
margaryna 150 gramów
żółtko 1 sztuk
sól według uznaniafarsz
grzybowy według uznaniaWykonanie:Na stolnicę dać obie
mąki,
margarynę i
sól, zagnieść ciasto. Owinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki na 2 godz.
Potem rozwałkować i wyrobić pierożki. Na wierzchu posmarować roztrzepanym
żółtkiem. Piec ok.20 minut w temp. 200 stopni na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: