Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryba słodkowodna 2 sztuk
cebula 2 sztuk
pieczarki 400 gramów
przyprawa do ryb według uznania
sok z cytryny 3,5 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypatroszone
ryby wypłukać, osuszyć, skropić
sokiem cytrynowym, posypać przyprawą do ryb,
solą oraz
pieprzem - także od wewnątrz. przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
olejem. Oczyszczone
pieczarki pokroić, a
cebulę posiekać, wymieszać z 3 łyżkami
oleju i rozłożyć na rybach. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 35 minut. W czasie pieczenia 2
razy skrapiać
olejem. Podawać z pieczonymi
ziemniakami.Uwagi:Gdyby pod czas pieczenia
ryba zaczęła się zbytnio rumienić, to dopiekać ją pod przykryciem z foli aluminiowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: