ßßß Cookit - przepis na Ryba pieczona z pieczarkami

Ryba pieczona z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba słodkowodna 2 sztuk
cebula 2 sztuk
pieczarki 400 gramów
przyprawa do ryb według uznania
sok z cytryny 3,5 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wypatroszone ryby wypłukać, osuszyć, skropić sokiem cytrynowym, posypać przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem - także od wewnątrz. przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Oczyszczone pieczarki pokroić, a cebulę posiekać, wymieszać z 3 łyżkami oleju i rozłożyć na rybach. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. 35 minut. W czasie pieczenia 2 razy skrapiać olejem. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Uwagi:
Gdyby pod czas pieczenia ryba zaczęła się zbytnio rumienić, to dopiekać ją pod przykryciem z foli aluminiowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8391/Ryba-pieczona-z-pieczarkami