Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 6 sztuk
szynka 10 dekagramów
ser tylżycki 3 dekagramów
margaryna 1.5 łyżek stołowych
sos beszamelowy według uznaniaWykonanie:Przyrządzić
sos beszamelowy, wymieszać go z
szynka pokrajaną w wąskie paski i nałożyć do muszelek. Do każdej muszelki wbić ostrożnie po jednym
jaju. Posolić, posypać
utartym serem, pokropić stopioną
margaryną i zapiec w gorącym piekarniku. Muszelki podawać na półmisku wyłożonym serwetą.Uwagi:
Chuda szynka, 3 dag
utartego sera tylżyckiego (trapistów)Potrawy z JajZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-14jedna z lepszych zapiekanekDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: