Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoflaki 0 . 5 kilogramów
ocet według uznania
sos brunatny 2.5 szklanekWykonanie:Flaki wypłukać w kilku wodach, natrzeć
octem, starannie, opłukać. Zalać wrzącą
wodą, doprowadzić do zagotowania, trzymać na dużym ogniu 3-4 min. Przełożyę do cedzaka, dokładnie wypłukaę pod bieżącą zimną
wodą. Pokrajaę na 2-3 kawałki, włożyę do rondla, zalaę sosem, dusię pod przykryciem 2 1/2 godz. Przelaę do cedzaka ustawionego na rondlu lub garnku, osączyę. Kawałki flaków pokrajaę jak
makaron. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu lub na zimno bez sosu. Proporcje: dla 2-4 osób z
ryżem, warzywami i czystą zupą lub na 6-8 porcji na zimno na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawyUwagi:oczyszczone flaki (żołądek wieprzowy)Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: