ßßß Cookit - przepis na Flaczki w brunatnym sosie

Flaczki w brunatnym sosie

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
flaki 0 . 5 kilogramów
ocet według uznania
sos brunatny 2.5 szklanek
Wykonanie:
Flaki wypłukać w kilku wodach, natrzeć octem, starannie, opłukać. Zalać wrzącą wodą, doprowadzić do zagotowania, trzymać na dużym ogniu 3-4 min. Przełożyę do cedzaka, dokładnie wypłukaę pod bieżącą zimną wodą. Pokrajaę na 2-3 kawałki, włożyę do rondla, zalaę sosem, dusię pod przykryciem 2 1/2 godz. Przelaę do cedzaka ustawionego na rondlu lub garnku, osączyę. Kawałki flaków pokrajaę jak makaron. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu lub na zimno bez sosu. Proporcje: dla 2-4 osób z ryżem, warzywami i czystą zupą lub na 6-8 porcji na zimno na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy
Uwagi:
oczyszczone flaki (żołądek wieprzowy)
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1663/Flaczki-w-brunatnym-sosie