ßßß Cookit - przepis na Serniki góralskie

Serniki góralskie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser bryndza 25 dekagramów
ziemniak 25 dekagramów
jajko 2 sztuk
mąka pszenna 0.7 szklanek
sól według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, odcedzić, ostudzić, obrać z łupin, utłuc. Dodać bryndzę, żółtka, mąkę i sól. Ubić sztywną pianę z białek, delikatnie wymieszać z ciastem. Nabierać łyżką niewielkie porcje ciasta, kłaść na wrzącą osoloną wodę. Gotować od zawrzenia pół minuty. Wyjmować serniki góralskie łyżką cedzakową na sito. Podawać z sosem pomidorowym.
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/678/Serniki-goralskie