Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser bryndza 25 dekagramów
ziemniak 25 dekagramów
jajko 2 sztuk
mąka pszenna 0.7 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, odcedzić, ostudzić, obrać z łupin, utłuc. Dodać
bryndzę,
żółtka,
mąkę i
sól. Ubić sztywną pianę z
białek, delikatnie wymieszać z
ciastem. Nabierać łyżką niewielkie porcje ciasta, kłaść na wrzącą osoloną
wodę. Gotować od zawrzenia pół minuty. Wyjmować serniki góralskie łyżką cedzakową na sito. Podawać z
sosem pomidorowym.Potrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: