Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ananas 1 sztuk
owoce liczi 1 puszka
kiwi 2 sztuk
pomarańcze 2 sztuk
mango 1 sztuk
winogrona zielone 100 gramówlistki
mięty 1 łyżek stołowych
likier 2 łyżek stołowychWykonanie:Na desce postawić pionowo
ananasa, okroić dookoła, przeciąć na pół, odciąć liście i piętkę. Wyciąć twardy rdzeń, a miąższ pokroić w kostkę. Liczi osączyć. Obrane
kiwi przekroić na pół i pokroić w plasterki.
Pomarańcze obrać i powycinać cząstki miąższu. Obrane
mango pokroić w kostkę. Oczyszczone
winogrona poprzecinać na pół. Wszystkie składniki wymieszać razem z
alkoholem oraz posiekaną
miętą i wstawić na 60 minut do lodówki.Uwagi:Jeśli
sałatka jest za kwaśna, lepiej zamiast ją dosładzać, dodać
rodzynki.
Likier można zastąpić
koniakiem lub
wermutem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: