Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bulion z drobiu 1 i 1/2 litrów
ryż długoziarnisty 50 gramów
jajka 4 sztuk
sok z cytryn 2 sztuk
sól według uznania
biały pieprz według uznaniaWykonanie:
Bulion z drobiu zagotować.
Ryż umyć, odsączyć, wsypać do
bulionu, a następnie gotować pod przykryciem 15 - 20 minut, na małym ogniu.
Jajka wbić do , miseczki, lekko ubić na pianę, stopniowo dolewając
sok cytrynowy. Odlać szklankę wrzącego
bulionu, po trochu wlewać do masy jajecznej, stale mieszając.Garnek z
bulionem zdjąć z ognia, a następnie ciągle mieszając, wlewać masę jajeczną.Zupę podgrzać, ale nie gotować, doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Uwagi:
Cytrynę należy kroić nierdzewnym nożem. W przeciwnym razie może stracić 75% witaminy C.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: