ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobulion z drobiu 1 i 1/2 litrówryż długoziarnisty 50 gramówjajka 4 sztuksok z cytryn 2 sztuksól według uznaniabiały pieprz według uznaniaWykonanie:Bulion z drobiu zagotować. Ryż umyć, odsączyć, wsypać do bulionu, a następnie gotować pod przykryciem 15 - 20 minut, na małym ogniu. Jajka wbić do , miseczki, lekko ubić na pianę, stopniowo dolewając sok cytrynowy. Odlać szklankę wrzącego bulionu, po trochu wlewać do masy jajecznej, stale mieszając.Garnek z bulionem zdjąć z ognia, a następnie ciągle mieszając, wlewać masę jajeczną.Zupę podgrzać, ale nie gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.Uwagi:Cytrynę należy kroić nierdzewnym nożem. W przeciwnym razie może stracić 75% witaminy C.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: