Wykonanie
Witam.Wiem długo się nie odzywałam. Musicie mi wybaczyć ponieważ dopadło mnie choróbsko i nie mogłam się zwlec z łóżka, na dobrą sprawę jeszcze mnie trzyma ale tyle dobrze, że
mogę wyjść na zakupy i upichcić Wam coś dobrego. Dzisiaj przygotowałam bardzo smaczny a zarazem prosty przepis na chrupiące
kalmary, które zresztą bardzo lubię :-)składniki:- tuby
kalmarów lub pierścienie- japońska
bułka tarta-
jajka-
sól-
biały pieprz-
sok z cytryny-
olej do smażenia- gotowy sos tajski
chilisposób wykonania:Tuby
kalmarów kroimy w krążki. Solimy,
pieprzymy i skrapiamy
sokiem z cytryny. Obtaczamy w rozbełtanym
jajku i
bułce. Smażymy w głębokim,gorącym
oleju na złoty kolor, ale nie za długo żeby
kalmary nie były gumiaste. Podajemy na talerzyku z miseczką sosu. jemy od razu. Smacznego