ßßß Cookit - przepis na Chrupiące kalmary w sosie tajskim chili

Chrupiące kalmary w sosie tajskim chili

nazwa

Wykonanie

Witam.Wiem długo się nie odzywałam. Musicie mi wybaczyć ponieważ dopadło mnie choróbsko i nie mogłam się zwlec z łóżka, na dobrą sprawę jeszcze mnie trzyma ale tyle dobrze, że mogę wyjść na zakupy i upichcić Wam coś dobrego. Dzisiaj przygotowałam bardzo smaczny a zarazem prosty przepis na chrupiące kalmary, które zresztą bardzo lubię :-)
składniki:
- tuby kalmarów lub pierścienie
- japońska bułka tarta
- jajka
- sól
- biały pieprz
- sok z cytryny
- olej do smażenia
- gotowy sos tajski chili
sposób wykonania:
Tuby kalmarów kroimy w krążki. Solimy,pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce. Smażymy w głębokim,gorącym oleju na złoty kolor, ale nie za długo żeby kalmary nie były gumiaste. Podajemy na talerzyku z miseczką sosu. jemy od razu. Smacznego
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/09/chrupiace-kalmary-w-sosie-tajskim-chili.html