ßßß Cookit - przepis na Sos pomidorowy do gołąbków

Sos pomidorowy do gołąbków

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
woda 1/2 litrów
zioła prowansalskie 1 szczypta
oregano 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
kostka rosołowa 1 kostek
pieprz według uznania
sól według uznania
magi według uznania
sok pomidorowy 1/2 litrów
koncntrat pomidorowy 2-3 łyżek stołowych
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wodę zagotować z kostką rosołową. Dodać zioła prowansalskie, bazylią oregano, sól, pieprz, magi po szczypcie. Zagotować wlać sok pomidorowy. Jak się zagotuje dodać koncentrat pomidorowy. Zrobić zawiesina z mąki wody i śmietany. Zagęścić w razie potrzeby doprawić.
Autor: Wube
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: Anusia
Data: 2009-08-08
Właśnie zrobiłam ten sosik, polecam, przepyszny, smakuje lekko bazylią i jest kwaskowy, takie uwielbiam, polecam :)
Autor: Kasia i Tomek
Data: 2009-04-30
Takiej wersji nie próbowałem.. a przepis wyglada wyśmienicie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8563/Sos-pomidorowy-do-golabkow