Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
woda 1/2 litrów
zioła prowansalskie 1 szczypta
oregano 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
kostka rosołowa 1 kostek
pieprz według uznania
sól według uznania
magi według uznania
sok pomidorowy 1/2 litrów
koncntrat pomidorowy 2-3 łyżek stołowych
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowychWykonanie:
Wodę zagotować z
kostką rosołową. Dodać
zioła prowansalskie,
bazylią oregano,
sól,
pieprz,
magi po szczypcie. Zagotować wlać
sok pomidorowy. Jak się zagotuje dodać
koncentrat pomidorowy. Zrobić zawiesina z
mąki wody i
śmietany. Zagęścić w razie potrzeby doprawić.Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: AnusiaData: 2009-08-08Właśnie zrobiłam ten sosik, polecam, przepyszny, smakuje lekko
bazylią i jest kwaskowy, takie uwielbiam, polecam :)Autor:
Kasia i TomekData: 2009-04-30Takiej wersji nie próbowałem.. a przepis wyglada wyśmienicieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: