Wykonanie
« Powrót  
Sos pieczarkowyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 30 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
mleko 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Pieczarki smażymy na
maśle do zarumienienia następnie dusimy pod rondelkiem przez około 5 minut.
Mleko ,
śmietanę i
mąkę mieszamy w kubku tak by nie było grudek i zalewamy
pieczarki.Doprawiamy przyprawami.Uwagi:Do przygotowania potrawy używamy jak najmniejszych
pieczarek.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: