ßßß Cookit - przepis na Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Wykonanie

« Powrót  
Sos pieczarkowy
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 30 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
mleko 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Pieczarki smażymy na maśle do zarumienienia następnie dusimy pod rondelkiem przez około 5 minut. Mleko ,śmietanę i mąkę mieszamy w kubku tak by nie było grudek i zalewamy pieczarki.Doprawiamy przyprawami.
Uwagi:
Do przygotowania potrawy używamy jak najmniejszych pieczarek.
Autor: kizuh
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4205/Sos-pieczarkowy