ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoCynamon 1 szczyptamasło 2 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukcukier 0,5 szklanekorzechy pistacjowe 150 gramówwoda 1 szklanekWykonanie:Na małym ogniu w teflonowym garnuszku stopić masło, z szczyptą cynamonu, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać orzechy pistacjowe,dolać wodę.Gotować na azbestowej płytce, mieszać ciągle drewnianą łyżeczką aż do momentu gdy masa będzie gęsta, ostudzić wlać do natłuszczonych płaskich półmisek bądź do formy wysmarowanej olejem .Pozostawić do ostygnięcia. Do tej chałwy pasują różne owoce i orzechy także, możliwości jest wiele.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: eniaData: 2014-12-12A gdzie jest sezam,to przecież główny składnik chałwy.z tych składników nie wyjdzie taka chałwa jak na focie.Autor: ibeataData: 2008-12-16Swietny przepis.Macie nawet fotkę ja nie moge umieścić żadnej.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: