ßßß Cookit - przepis na Pomidor faszerowany jajkiem

Pomidor faszerowany jajkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 1 sztuk
jajka 1 sztuk
masło według uznania
boczek wędzony 3 plastry
sos chilli słodki według uznania
Wykonanie:
Pomidor umyć i osuszyć. Odciąć jego górną część i wydrążyć środek. Warzywo lekko posolić i wbić do środka jajko, a na wierzchu położyć orzeszek masła, żeby żółtko za bardzo nie wyschło. Włożyć pomidor do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok, 13 minut. W tym czasie na suchej patelni wysmażyć plastry boczku na chipsy, na ręczniku papierowym osączyć i pokroić w półcentymetrowe paseczki. pomidor można podawać na liściu sałaty lodowej, posypany chipsami z boczku i udekorowany szczypiorkiem. Obok podać sos.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11519/Pomidor-faszerowany-jajkiem