Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokompot
śliwkowy 0.75 litrów
śmietana 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Kompot
śliwkowy po wydrylowaniu
śliwek przetrzeć przez sito. Dodać szklankę
wody, zagotować , do wrzącego płynu wlać
mąkę ziemniaczana rozpuszczoną w kilku łyżkach zimnej
wody i powtórnie zagotować z dodatkiem
cynamonu. Odstawić, zaprawić
śmietanką , podawać na gorąco.Pasuje tu jako dodatek drobny
makaron lub grzanki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: