ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 500 gramówcebula 1 sztukmasło 50 gramówmąka 40 gramówbulion drobiowy z kostki 3 szklanekśmietana 100 gramówserek topiony śmietankowy 120 gramównatka pietruszki, gałązki 2 sztukkromki chleba tostowego 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a oczyszczoną cebulę w małą kostkę. Na rozgrzanym w rondlu maśle zeszklić cebulę(nie rumieniąc jej), dodać pieczarki i smażyć 5 minut, mieszając doprawić solą i pieprzem. Oprószyć mąką i zasmażyć. Wlać bulion i śmietanę, całość gotować 10 minut. Umyte, osuszone listki natki kilka odłożyć do dekoracji, a resztę grubo posiekać. Do zupy dodać serek topiony i gotować, aż całkowicie się rozpuści.Ponownie doprawićNa patelni rozgrzać pozostałe masło, włożyć pokrojony na trójkąty chleb tostowy i usmażyć na ładny złoty kolor z obu stron.Zupę pieczarkową przelać do 4 miseczek, posypać posiekaną natką, udekorować odłożonymi listkami i podawać z tostami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: doris_doniaData: 2010-01-24pycha........Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: