Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka kukurydziana 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
olej sojowy według uznania
mleko 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
sól według uznania
jabłko 40 dekagramów
cukier 2 łyżek stołowychWykonanie:Przyrządzić ciasto naleśnikowe łącząc
mąkę,
mleko,
wodę i
jajka a następnie mieszając dokładnie wszystkie składniki. Usmażyć placki naleśnikowe.
Jabłka umyć, nie obierać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, rozgotować, dodać
cukier. Masą
jabłkową smarować placki naleśnikowe, składać "w chusteczkę", smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor.Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-22mniammmAutor: karotkaData: 2009-04-18mniammmmm^^Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: