Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegodzwonka
łososia 4 sztuk
cebula 1/2 sztuk
pomidor 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
mandarynka 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z jednej
mandarynki wycisnąć sok, drugą podzielić na cząstki.
Pomidory i
cebulę pokroić w półplasterki,
pomidora na ósemki wszystko delikatnie wymieszać i skropić
sokiem z cytryny. Następnie dodać cząstki drugiej
mandarynki, oraz
natkę pietruszki i
oliwę. Pozostawić na pół godziny w lodówce.
Rybę skropić
sokiem z cytryny i
mandarynki, oprószyć
solą i
pieprzem. Opiekać po 10 minut z każdej strony. Podawać z
sałatkąUwagi:Jena porcja dania zawiera 470 kaloriiAutor: AnusiakZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10bardzo smakowicie brzmi :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: