ßßß Cookit - przepis na Łosoś po meksykańsku

Łosoś po meksykańsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
dzwonka łososia 4 sztuk
cebula 1/2 sztuk
pomidor 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
mandarynka 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z jednej mandarynki wycisnąć sok, drugą podzielić na cząstki. Pomidory i cebulę pokroić w półplasterki, pomidora na ósemki wszystko delikatnie wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać cząstki drugiej mandarynki, oraz natkę pietruszki i oliwę. Pozostawić na pół godziny w lodówce. Rybę skropić sokiem z cytryny i mandarynki, oprószyć solą i pieprzem. Opiekać po 10 minut z każdej strony. Podawać z sałatką
Uwagi:
Jena porcja dania zawiera 470 kalorii
Autor: Anusiak
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-10
bardzo smakowicie brzmi :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5257/Losos-po-meksykansku-