Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowarzywo 50 gramów
ryż 5 gramów
masło 3 gramów
cukier 1 łyżek deserowych
woda 150 mililitrów
olej sojowy według uznaniaWykonanie:Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy, a następnie trzemy na tarce lub drobno kroimy. Wkładamy do wrzątku, gotujemy około 30 minut do miękkości, a następnie odcedzamy.
Ryż (wypłukany) dodajemy do wrzącego, pozostałego
wywaru i gotujemy 15-20 minut. Warzywa przecieramy przez sitko, łączymy z ugotwaną
kaszą lub
ryżem, dodajemy
olej sojowy,
cukier i zagotowujemy.Uwagi:warzywa:
marchewka,
kalafior,
pietruszka;
ryż lub
kasza kukurydziana10 MiesięcyZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: