ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorukola (pojemnik)1 sztuktruskawki 2 szklanekoliwa z oliwek 6 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychzioła prowansalskie 1 szczyptalistki melisy według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Rukolę oraz truskawki oczyścić i osuszyć. Listki rukoli wrzucić do salaterki, dodać truskawki pokrojone na połówki lub ćwiartki. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, octem, pieprzem oraz z ziołami. Tym sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Udekorować listkami melisy. Podawać jako przekąskę lub dodatek do mięs pieczonych na grillu.Uwagi:Rukolę można zastąpić sałatą kędzierzawą, a melisę miętą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: