Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 300 gramów
cukier 200 gramów
masło 1,5 kostek
mąka 400 gramóworzeszki
pini 100 gramów
płatki owsiane 200 gramów
sok z cytryny 1 sztukWykonanie:Oczyszczone
maliny wymieszać z 1,5 łyżki
cukru i odstawić, aby spuściły sok. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Masło,
mąkę, orzeszki i
płatki wymieszać rękoma w miseczce, dodać resztę
cukru i
sok z cytryny, wyrobić kruszonkę. 2/3 kruszonki przełożyć do natłuszczonej formy i lekko docisnąć. Na cieście ułożyć osączone
maliny, posypać resztą ciasta i upiec na złoty kolor (ok. 20 minut).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: