ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś indycza upieczona 1 kilogramówpomarańcza 1 sztukżelatyna 3 łyżek deserowychrosół drobiowy 1 , 5 szklanekwino czerwone słodkie 0,5 szklanekowoce ze słodkiej marynaty według uznaniasałata według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Upieczoną pierś indyczą pokroić w plastry średniej grubości. Ozdobny półmisek przykryć równomiernie liśćmi sałaty. Na sałacie ułożyć pierś z indyka. Na każdym plastrze mięsa umieścić dekorację z owoców. Żelatynę dokładnie wymieszać z zimnym rosołem, gdy spęcznieje, połączyć z czerwonym winem i gotować, aż żelatyna się rozpuści. Przyprawić cukrem i solą. Ostudzić. Indyka i owoce zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: