ßßß Cookit - przepis na Galaretka z żurawiny - dodatek do dań z drobiu

Galaretka z żurawiny - dodatek do dań z drobiu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Sok z żurawiny 1 szklanek
cukier 2 łyżek stołowych
wino czerwone 2 łyżek stołowych
żelatyna 2,5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości soku, a do reszty soku dodać cukier i wino. Sok mocno podgrzać, ale nie dotować. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać, aż się rozpuści. Sok rozlać do małych foremek opłukanych zimna wodą, ostudzić i wstawić do lodówki. Stężałą galaretkę wyjąć z foremek i podawać jako dodatek do dań z drobiu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9795/Galaretka-z-zurawiny---dodatek-do-dan-z-drobiu