ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoSok z żurawiny 1 szklanekcukier 2 łyżek stołowychwino czerwone 2 łyżek stołowychżelatyna 2,5 łyżek deserowychWykonanie:Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości soku, a do reszty soku dodać cukier i wino. Sok mocno podgrzać, ale nie dotować. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać, aż się rozpuści. Sok rozlać do małych foremek opłukanych zimna wodą, ostudzić i wstawić do lodówki. Stężałą galaretkę wyjąć z foremek i podawać jako dodatek do dań z drobiu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: