ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożurawiny 500 gramówcukier 500 gramówżelatyna 1.5 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone, osuszone żurawiny trochę odłożyć, a resztę zmiażdżyć. Dodać 2 szklanki zimnej wody i gotować na wolnym ogniu, aż owoce się rozgotują. Sok przecedzić przez sito wyłożone gazą i ponownie zagotować. Wsypać cukier i gotować, aż kropla galaretki wylana na zimny talerzyk będzie krzepnąć. Włożyć cale owoce i połączyć z żelatyną. Odstawić do ostygnięcia, a przed podaniem pokroić galaretkę w kostkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: